lauantai 5. elokuuta 2017

FAZERINA JUUSTOKAKKU

Alkukesästä julkaisin blogiin ohjeen Appelsiinisuklaa juustokakkuun, joka nousi nopeasti blogini luetuimmaksi postaukseksi. Ruoka- ja leivontaohjeille on siis vissiin kysyntää :)

Viime viikkoinen nimipäiväni oli jälleen hyvä syy leipoa, joten tällä kertaa kokeilin samaa makuparia - appelsiinia ja suklaata, hieman eri tavalla. Sovelsin ohjeen Annika O:n suositun Pätkisjuustokakun pohjalta (joka on muuten tosi nam!).
mDSC_0051
FAZERINA JUUSTOKAKKU

Pohja:
175g dominoita
70g voita

Täyte:
250g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 pussia Fazerina-bites karkkeja
4 liivatelehteä
0,5 dl kuumaa kaakaota


 Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 20-24 cm). Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi.
♥ Laita liivatteet likoamaan pieneen määrään vettä.
♥ Pilko Fazerina-bites karkit hienoksi ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon.
♥ Vaahdota vaniljakastike kevyesti.
♥ Yhdistä vaahdotettu vaniljakastike tuorejuustoseokseen.
♥ Tee kaakao ja kuumenna se. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota kaakaon sekaan.
♥ Valuta liivate-kaakaoseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten vanilja-tuorejuustoseokseen.
♥ Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita.
♥ Anna kakun jähmettyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa (mieluiten yön yli).
♥ Koristele haluamallasi tavalla.

10 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi hyvältä! :) Menee kyllä kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa todellakin - tästä ei juustokakun tekeminen enää helpotu :)

      Poista
  2. Oi kuulostaapa hyvältä <3! Oon ite vegaani, mutta tänkin saa helposti muokattua vegeksi. Ehkä leivon tätä seuraaviin illanistujaisiin tai sukulaisille, kiitos jaosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, laitappa kommenttia, miten vegaaniversio onnistui!

      Poista
  3. Fazerina on ihan lemppari, joten tätä on pakki testata! Näyttää tosi hyvältä! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä isäni ihastui kakkuun niin, että toivoi tätä synttärikakukseen!

      Poista
  4. Todella herkullinen resepti kun keksit nuo karkitkin pilkkoa mukaan. Valitettavasti minä en ole makean perään.

    VastaaPoista
  5. Siis Fazeriinat on niin hyviä <3 Pakko testata tätä ohjetta, ehkä itse sulattaisin nuo suklaat tuonne joukkoon mutta sekin on makukysymys :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fazerinat on kyllä ❤️ Mä kokeilin kerran sulattaa Fazerinaa tähän ja sulatus ei oikein onnistunut - siksi mä suosin niiden kohdalla pilkkomista :)

      Poista