JOULU 2017

Jälleen kerran alkaa olla joulu voiton puolella ja olisikin aika kertoilla, miten tämä joulu sujui! Vaikka meidän jokainen joulu noudattaa tiettyjä perinteitä, on jokainen kuitenkin erilainen. Blogin aiemmat joulupostaukset pääset lukemaan tästä: 2014, 2015 & 2016.

Löysin kivan jouluisen kysymyslistan Jannin blogista, ja ajattelin sen pohjalta (hieman muokattuna) kertoilla meidän tämänvuotisesta joulusta.
BeFunky Collagejoulu1
Miten jouluaatto sujui? Jouluaatto oli tänä vuonna hieman poikkeava, koska olin ensimmäistä kertaa ikinä töissä itse aaton. Perinteisestihän isä on töissä aaton, mutta tänä vuonna minä olin perheen ahkera työläinen. Olin siis itse aamuvuorossa 7-15, jonka jälkeen lähdettiin käymään haudoilla. About kuuden aikaan syötiin jouluateria ja illan mittaan avattiin lahjat. Loppuilta kuluikin sitten pelatessa lautapelejä. Mukava aatto kaiken kaikkiaan - edes aamun aikainen herätys ei painanut pahasti!
Mitä perinteitä jouluun kuuluu? Meidän jouluun kuuluu perinteenä joulupuuro (jonka tänä vuonna itse nautin töissä Saarioisen tarjoamana - oli muuten yllättävän hyvä!), haudoilla käynti, jouluateria pitkän kaavan mukaan, lahjojen avaaminen sekä lautapelejen pelaaminen. Yhdessäoloa ja hyvää ruokaa siis.
Parasta joulussa? Ruoka ja kiireettömyys! Yhdessäolo ja rentoutuminen.
Paras joululaulu? Mun lemppareita on Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna sekä ruotsinkielinen Julen är här-laulu.
mDSC_0032
Paras jouluruoka? Ehdottomasti lanttulaatikko! Ja joulupuuro. Myös kylmäsavulohi ja graavilohi uppoaa hyvin. Kinkkua en syö.
Paras joulusuklaa? Perus Fasun Sininen on aina toimiva. Yleisestikin Fazerin karkit uppoaa Pandaa paremmin. Myös Geisha toimii!
Joulutortut vai piparit? Molempi parempi :D Jos pitäisi valita, kyllä joulutortut vie voiton (just äsken tehtailin niitä pellillisen...).
Suosikki joulukukka? Meillä ei oo tainnut ikinä olla joulukukkia kunnolla kissojen vuoksi... Joulutähti on nätti!
BeFunky Collagejoulu51
Joulu kotona vai muualla? Ehdottomasti kotikotona. Pari joulua on tullut vuosia sitten vietettyä mökillä ja yhden olen ollut ulkomailla (joulu 2009 Thaimaassa). Ei silti ole kotikoti-joulua voittanutta!
Milloin aloitat joulukoristelut kotona? Ihmeellisiä koristeluja meillä ei juuri ole tapana tehdä. Punainen sängynpeitto ja jouluvalot ilmestyvät näkyviin viimeistään joulukuun alussa. Joulukuusi koristellaan viimeistään aaton aattona.
Paras jouluelokuva? Joulutarinasta tykkäsin. All time favourite taitaa silti olla Joulupukki ja noitarumpu!
Laittaudutko joulua varten vai hölläiletkö koko päivän? Meillä ei ole tapana laittautua joulua varten - yleensä joulu kuluu meikittä kotivaatteissa hölläillen. Tänä jouluna jouduin tosin töitä varten muovautumaan ihmisen näköiseksi (=meikkaamaan), mutta kotiin päästessä vaihtui heti kotivaatteet päälle.
BeFunky Collagejoulu2
Tekokuusi, oikea kuusi vai ei kumpaakaan? Vaikka oikea kuusi tuo joulun fiiliksen tuoksullaan, mä sanon että tekokuusi! Meillä on ollut tekokuusi nyt jo useamman vuoden ja se on ihan helppo vaihtoehto.
Paras saamasi joululahja tänä vuonna? Päällimmäisenä mieleen tulee Ilosaari rockin liput sekä Steelersin kausikortti ensi kesälle - tiedänpä ainakin mitä teen ensi kesänä! Ostin myös itselleni tosi kivan joululahjan, mutta sitä ei taideta tähän laskea... :D
Ostitko/teitkö lahjoja? Mulla on tapana tehdä suurin osa lahjoista itse. Niin oli tänäkin vuonna. Niistä on tulossa postausta pian!
Lähetitkö joulukortteja? Itse en lähettänyt, mutta osallistuin porukoiden korttiin (= korttitalkoisiin). Parina viime vuonna olen vienyt yksinäisten vanhusten korttikeräykseen kortteja.
mDSC_0038
Kaiken kaikkiaan, meidän joulu sujui todella mukavasti - aivan täydellinen päätös 12 päivän työputkelle. Nyt edessä olisi vielä kolme vapaapäivää, joihin sisältyy pikapyrähdys Helsingissä, sekä kolme työvuoroa ennen loman alkua!

Toivottavasti kaikilla oli mukava ja rentouttava joulu! 

8 kommenttia

 1. Ihania kissoja teillä! Kuulostaa todella mukavalta ja rennolta joululta (paitsi tietysti töihin meno). Nauti vapaapäivistä!

  VastaaPoista
 2. Jännää, että olit töissä aattona. Mutta kyllähän töiden jälkeen ehtii hyvin joulun viettoon. Minäkin tykkään erityisesti lanttulaatikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän perheessä aina joku on ollut töissä jouluna (isä työskentelee kirkon palveluksessa, joten se selittää asiaa melkoisesti). Itse olin työvuorossa tällä kertaa - kaupan puolella tosin.

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia!

  ja nuo kissat ovat todella söpöjä :)

  VastaaPoista
 4. Ompa ihanan tunnelmallisia kuvia! Itse en oo yhtään jouluihminen ja nytkin käytiin vaan mun vanhemmilla ja muuten oltiin kotona pojan kanssa.

  VastaaPoista