KUN KAIKKI EI MENNYT NIIN KUIN OLI SUUNNITELTU

MDSC_8960 MDSC_8967 MDSC_8977 MDSC_8998 MDSC_9022
jeans BikBok // tee & shirt GinaTricot // watch Black Oak // shoes Nike // bag H&M // cap Vans

Moikka ja hyvää sunnuntaita!
Täällä on vietetty hyvin rento viikonloppu, johon on kuulunut paljon nukkumista (univelkoja on näköjään kertynyt), Game of Thronesin 6. kauden tuijottelua sekä vaan olemista. Univeloista kertoo se, että mä oon nukkunut nyt parin vuorokauden aikana sellasen 25 tuntia.... Välillä se vaan tulee tarpeeseen! Perjantaina tuntui nimittäin, että mä oon vaan kävelevä zombie - en ollut palautunut vielä edellisen viikonlopun rokista enkä viikolla koetusta kaupunkilomasta. Lepo tuli siis tarpeeseen.

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, ei kaikki mennyt niin kuin oli suunniteltu. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän oli tarkoitus lentää kahdeksi yöksi (ti-to) Tukholmaan, mutta kuinkas kävikään - ei me sinne päädytty. Meille nimittäin ilmoitettiin tiistaina aamuyöstä, että kappaskappas, teidän lento on peruttu, eikä vaihtoehtoisia lentoja sille päivälle ole saatavissa. Voitte vaan kuvitella, kuinka mukava tuollainen uutinen on kuulla viideltä aamulla, kun heräät. Ei kiva.
No, ensimmäisenä otin selvää muiden lentoyhtiöiden lennoista - ei tärpännyt. Joko lennot oli täynnä, ihan ökyhintaisia tai vasta seuraavana yönä/päivänä. Eli siinä vaiheessa piti sanoa heipat Ruotsi-suunnitelmille. Sen jälkeen käytiin nopea neuvottelu äidin kanssa, että mitäs nyt? Itse en antanut ajatustakaan sille, että lähdettäisi ilman reissua kotiin päin. Päädyin sitten etsimään meille matkaa jostain, mihin ei ole liian pitkä lentomatka, ja joka sopisi budjettiin ja matka-aikatauluun (tiistai-torstai). Päädyin sitten hetken mielijohteesta varaamaan matkan Kööpenhaminaan!

Meistä kukaan ei ollut aiemmin käynyt Kööpenhaminassa (tai edes Tanskassa), joten oli ihan kiva, että kohde oli kaikille yhtä vieras. Reissun extempore-momentin vuoksi ei hirveästi ehditty tutustumaan kohteeseen ennalta. Tässä auttoi kuitenkin paljon kentältä napattu matkaopaskirja sekä mun käytössä ollut matkanetti.
Me oltiin loppupeleissä melkeinpä tasan 2 vuorokautta paikan päällä, joka riitti mun mielestä ihan hyvin siihen, että näki tärkeimmät nähtävyydet. Melko aikataulutettuahan tuo oli, mutta me koettiin tässä tilanteessa käteväksi myös Köpiksestä löytyvät "Hop on, Hop off"-bussit. Niiden avulla näki paljon. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisi tietty ollut mukavampi ihan vaan mennä mielen mukaan ja tutustua muuallekin kuin ihan ydinkeskustaan.
Kukaan meistä ei ollut loppupeleissä pettynyt suunitelmien muutokseen: minä ja äiti oltiin alusta asti ihan fiiliksissä uudesta kohteesta ja isäkin lämpeni Köpikselle nopeasti - haluaisi kuulemma toistekin sinne! Tukholmahan olisi meille kaikille ollut enemmän ja vähemmän tuttu paikka. Ei siis yhtään paha tällainen muutos :)

Köpiksestä jäi päällimmäisenä mieleen ystävälliset ihmiset, kieli jota ymmärsi yllättävän hyvin (ainakin kirjoitettuna), ihanat vanhat talot, kaupungin "kompaktius" (=oli kätevä liikkua jalkasin paikasta toiseen) sekä hyvä ruoka. Rehellisesti sanoen, en ehkä tykästynyt Köpikseen niissä määrin mitä mä rakastui taannoin Pariisiin tai Lontooseen, mutta ihan kiva kaupunki silti. Voisin mennä uudelleenkin!
Lisää Köpis-kuvia ja juttuja laittelen, kunhan saan kuvat käytyä läpi!

Yllä voi nähdä tiistain asua, joka oli samalla sekä matkustusasu että ensimmäisen illan hengailuasu Köpiksessä. Mukavan rento asu, joka sopii moneen - ainakin mun mielestä. :)

Onko muille sattunut extempore-reissuja?

Ei kommentteja