KESÄN PARAS JÄLKKÄRI

Mulla on jo pitkään ollut yksi ylivoimainen ykkönen siinä, mitä tulee kesäjälkkäreihin (jos jäätelöä itsessään ei lasketa). Se on nimittäin pavlova.

Mä söin pavlovaa ensimmäisen kerran vuosia sitten, kun australialainen vaihto-oppilaamme teki sitä meille ja ihastuin siihen välittömästi - kuinka helppo ja monimuotoinen kesäjälkkäri voikaan olla! Täytteeksi voi laittaa ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä, ja valmistamisen eteen ei tarvitse hikoilla tuntikausia keittiössä. Helppoa, kivaa ja maistuvaa siis!
mDSC_0074
PAVLOVA

Pohja:

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa

Täyte:
3 dl vispikermaa (voit korvata puolet maustetulla rahkalla!)
marjoja
suklaata
hedelmiä
yms.

♥ Kuumenna uuni 125 asteeseen.
♥ Erottele kananmunanvalkuaiset hyvin tarkasti ja vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
♥ Lisää puolet sokerista hiljalleen voimakkaasti vatkaten.
♥ Sekoita maissitärkkelys loppujen sokereiden joukkoon ja lisää seokseen vatkaten.
♥ Vatkaa, kunnes vaahto on (kiiltävää ja) kovaa.
♥ Vatkaa valkoviinietikka joukkoon.
♥ Nostele pellille haluttuun muotoon (tee tarpeeksi matala, jotta kypsyy!)
♥ Paista 1,5 tuntia 125 asteessa.

Tee täyte, kun pohja on jäähtynyt:
♥ Vatkaa kerma/kerma+rahka vaahdoksi.
♥ Koristele haluamallasi tavalla.
♥ Nauti 

Mun vakkaritäytteet on yleensä olleet maitosuklaa, tuoreet mustikat ja mansikat. Viimeksi innostuin kokeilemaan kesän to do-listan hengessä uutta komboa, joka sisälsi kiivejä, nektariineja, mansikoita ja passionhedelmiä. Samalla kertaa korvattiin puolet vispikermasta sitruuna-lime rahkalla. Oli hyvää ja kivan raikasta!

8 kommenttia

  1. Pavlova on kyllä parasta <3 Ihan lempparein herkku tätä nykyä, etenkin kesäisin tuoreilla mansikoilla, ahhhh!

    VastaaPoista
  2. Moi. Minäkin tykkään tosi paljon pavlovasta. Hyvä ohje.

    VastaaPoista
  3. No nyt näyttää kyllä herkulliselta! :o Tällainen jälkiruoka on kiva jos tulee yllärivieraita :)

    www.dailychic.fi

    VastaaPoista
  4. Oi nam kiitos!! Tää on ollut mun kokeilulistalla jo ties kuinka kauan, nyt voisikin tehdä! :-)

    VastaaPoista