MEIDÄN JOULU

Nyt on joulu taas juhlittu ja ylihuomenna kolkuttelee jo uusi vuosi uusine kujeineen.

Meidän joulu noudatti tänäkin vuonna tuttua kaavaa: hyvää seuraa, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Ainut, mikä poikkesi edeltävistä vuosista, oli se, että me juhlimme tänä vuonna joulua jouluaaton sijaan vasta joulupäivänä. Syy tähän oli se, että mummi ja vaari (jotka ovat olennainen osa meidän joulua) pääsivät tulemaan meille vasta joulupäivänä. Mummi ja vaari ovat siis olleet meillä jouluna niin pitkään kuin jaksan muistaa ja voin sanoa, että joulut ilman heitä on laskettavissa yhden käden sormilla.

Joulun ajalta tuli napattua vain muutama kuva, mutta antaa niiden puhua puolestaan:
PicMonkey Collagejoulu1
Joulun vieton ajan pidin pientä taukoa treenaamisesta: viimeinen treeni "jouluspessu" tuli pyöritettyä alta pois aatonaattoiltana. // Jouluaatto starttasi joulupuurolla, jonka isä keitti aamupalaksi. // Jouluaaton aktiviteetteihin kuului joulukuusen koristelu, johon kissatkin osallistuivat tapojensa mukaan hyvin aktiivisesti. Oliver harrasti myös ahkerasti kuuseen kiipeilyä... :D
PicMonkey Collagejoulu2
Yksi ylimääräinen päivä ennen varsinaista joulun juhlimista tuli ihan tarpeeseen, koska mulla oli jouluvalmistelut ihan puolitiessään - mä en ollut esimerkiksi pakannut yhtään joululahjaa ennen jouluaattoa... Pakkaamiseen tuli siis aattona käytettyä hetki jos toinenkin. // Jouluaamu startattiin kirkossa. Mä en muista milloin viimeksi olisin käynyt joulukirkossa, niin päätettiin äidin kanssa lähteä kirkkoon. // Kirkon jälkeen isän päästyä töistä käytiin myös haudoilla.
PicMonkey Collagejoulu3
Mummi ja vaari saapuivat joulupäivänä meille iltapäivästä, jonka jälkeen alettiin valmistella jouluateriaa. Että mä rakastan jouluruokaa (varsinkin lanttulaatikkoa!). // Jälkkäriksi tehtiin tänä vuonna äidin kanssa jouluisia luumumaljoja (ohje täältä). // Jouluaterian jälkeen oli aika käydä lahjavuoren kimppuun.
PicMonkey Collagejoulu4
Joulupöytään tuli myös leivottua yhtä jos toista: piparimuffinsseja, glögijuustokakkua sekä macaronseja. Kahteen jälkimmäiseen voisin (ehkä) reseptiä laittaa jakoon ensi vuoden puolella... // Jouluun kuuluu olennaisena osana myös yhdessä lauta-/korttipelien pelaaminen. Tämäkään vuosi ei tehnyt poikkeusta. // Tiistaina lähdettiin pyörähtämään Kuopiossa pikaisesti ja teinkin ihan kivan alelöydön H&M:ltä.
PicMonkey Collagejoulu5
Koska herkkuja ei ikinä ole tarpeeksi, käytiin shoppailun lomassa kahvilla SalaCavalassa. // Joululahjaksi sain tänä vuonna muutaman kirjan, hieman rahaa sekä The Body Shopista toivomani setin. Näiden lisäksi sain muutaman kätevän keittiötavaran kotiin.

Ihan onnistunut joulu siis! Ensi vuotta odotellessa :)

Ei kommentteja