GLÖGI-JUUSTOKAKKU

Koska joulu lähestyy uhkaavaa vauhtia ja pikkujoulukausi käy kuumana, on aika kääntää katse kohti joulun leipomuksia.

Me tehtiin viime jouluna ihan törkeän hyvää juustokakkua, ja rehellisesti sanoen harkitsen vakavasti tekeväni tätä tänäkin jouluna. Glögi-juustokakkua nimittäin. (Alkuperäinen ohje Maku-lehti)
mDSC_0081

GLÖGI-JUUSTOKAKKU

Pohja:
200g piparkakkuja (normaaleja/gluteiinittomia)
100g voita

Täyte:
2dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua

Kiille:
3 liivatelehteä
2dl glögitiivistettä
1dl vettä

Koristeluun:
valkosuklaarouhetta

Valmista pohja: murskaa piparkakut ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisia 22 cm) pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
Valmista täyte: vatkaa kuohukerma vaahdoksi sekä notkista tuorejuusto. Sulata valkosuklaa. Yhdistä keskenään kermavaahto, valkosuklaa ja tuorejuusto. Lisää seokseen sokerit (tomu- ja vaniljasokeri). Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehua kattilassa ja liota puristellut liivatteet siihen jatkuvasti sekoittaen. Anna jäähtyä hetki, jonka jälkeen kaada täytteeseen ohuena nauhana. Sekoita tasaiseksi ja kaada piparkakkupohjan päälle. Tasoita. Anna jähmettyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa.
Valmista kiille: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Yhdistä glögitiiviste ja vesi. Mittaa glögiseoksesta ½ desiä ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja liota puristellut liivatteet siihen jatkuvasti sekoittaen. Lisää seokseen loput 2½ desiä glögiseosta ja anna jäähtyä haaleaksi. Valuta kiille täytteen päälle. Anna jähmettyä 4-5 tuntia jääkaapissa ennen koristelua.
 Koristele haluamallasi tavalla (esimerkiksi valkosuklaarouheella).
♥ Nauti!

9 kommenttia

  1. Kiitos Heidi ihanan jouluisesta reseptistä. Menee ihan varmasti kokeiluun joulukuussa. Ehkä kun vanhat opiskelukaverit tuleva "pikkujouluihin" meille :) Omnomnom....

    VastaaPoista
  2. Oi, tämä ohje pitää ottaa talteen joulua varten! :)

    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Just puhuin yks päivä että vois tehä ekaa kertaa tälläsen! Nam. Pistänpä tän reseptin talteen. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahah, tää on kyllä hyvä! Kannattaa testata - tää on tosi hyvää!

      Poista
  4. Oi hitsi tää taisi olla viime vuoden hittejä! Jos aikaa riittää niin kokeilen kyllä tätäkin, itsenäisyyspäivänä olisi hyvä vissiin testata kun muutenkin leivotaan!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista