PAKETILLINEN LÄMPÖISIÄ AJATUKSIA

Tänä vuonna neulominen ei ole oikein maittanut minulle. Jos totta puhutaan, tänä vuonna ei ole valmistunut yhtään sukkaparia - yksi tosin odottaa päättelemistään, mutta kun ei ole inspiraatiota, niin ei ole. Tämän vuoksi onkin hyvä palata muistelemaan paria käsityötä viime vuodelta, jotka on jäänyt teille postaamatta.

Äiti täytti tuossa viime vuoden puolella pyöreitä, jonka kunniaksi neuloin hänelle sukkaparin, jos toisenkin... Ideana oli tehdä yksi sukka per vuosikymmen.
mDSC_0369
Äiti rakastaa ohuita sukkia, joita voi pitää vaikkapa pelkästään "normaalin sukan" sijaan kengässä. Niinpä tein hänelle Schachenmayr Regian Zoofari-langasta kivan pirteät sukat arkea piristämään. Puikkoina näissä oli 2,5 mm bambut ja lankaa kului kokoon 35-36 43 grammaa.
mDSC_0377
Nämä vaaleanvihreät sukat menevät kategoriaan "hieman hillitymmät arkisukat". Näissä lankana on Novitan Nalle. Puikkoina käytin 3 mm koivupuikkoja ja lankaa meni (näihinkin) 43 grammaa - liekkö joku maaginen luku tämä 43...? :D
mDSC_0380
Kirsikkana kakun päälle, tekaisin vielä minivillasukankin avaimia koristamaan! Lankana tässä toimi Novitan 7 Veljestä ja menekki oli muutaman gramman luokkaa.

Sellainen lämmin paketti lähti äitiäni ilahduttamaan jokunen aika sitten.

Onko teillä tapana tehdä itse lahjoja?

8 kommenttia

 1. En kyllä tee itse mitään, mua kun ei ole kädentaidoilla siunattu eikä niiden opetteleminen myöskään oo prioriteeteissa kovin korkealla. Nuo lyhytvartiset sukat on veikeät!

  VastaaPoista
 2. Ihana miten olet jaksanut kutoa! Minun sukkainnostukseni kuoli joulun paniikkineulomiseen ja vielä olisi yksi keskeneräinen sukka odottamassa. Kauniit nuo hillityt arkisukat ja kiva malli. Ihania lankoja sinulla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin motivaatio on ollut hieman kadoksissa, mutta tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen innostus on alkanut jälleen löytyä!

   Kiitos :)

   Poista
 3. Ihania sukkia! Tuommoiset arkisukat olisi loistavat!
  Minä olen ihan tumpelo kutomisessa, ja tyydynkin ihailemaan muiden taitavia teoksia :) Onneksi mummu kutoo mulle yleensä jouluksi villasukat, niin ei tarvi olla ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi lähes joka suvussa on joku, jolla puikot pysyy käsissä :)

   Poista
 4. Kortteja teen yhdessä lasten kanssa, mutta siihen ne itsetehdyt lahjat jääkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse koen olevani kehnohko askartelussa, joten turhan usein tulee turvauduttua valmiskortteihin :D

   Poista