RUOKARETKIÄ HELSINGISSÄ

Yksi syy, miksi mä rakastan Helsinkiä niin paljon, on Helsingin ravintolakulttuuri. Mä rakastan hyvää ruokaa (kuka ei rakastaisi?) ja Helsingistä löytää käytännössä melkein mitä vain. Ajattelin listata teille muutaman kahvilan/ravintolan tms., mitä on tullut viime reissuilla testattua (ja hyväksi todettua). Toivottavasti tästä on joillekin iloa :)
BeFunky Collagehelsinki1
La Torrefazione,
Aleksanterinkatu 50
La Torrefazioneen satuimme viime toukokuussa melkein vahingossa. Googlettelin bussimatkan aikana potentiaalisia kahviloita Helsingin keskustasta ja tämä sattui silmään, joten päätimme testata sen, olihan se päivän reitin varrella. Todella hyvä asiakaspalvelu, kiva miljöö ja hyvät tarjottavat. Suosittelen!

SIS. Deli + Café,
Keskusta = Kalevankatu 4
Punavuori = Pursimiehenkatu 7
SIS. Deli + Cafélla on Helsingissä kolme toimipistettä, joista kahdessa olen itse käynyt.
*Kalevankadun SIS. Deli + Caféen eksyttiin ensimmäistä kertaa, kun tultiin toissa syksynä Espanjasta aamulennolla Suomeen ja meillä oli muutaman tunnin tauko ennen bussin lähtöä. Sopivasti aikaa aamupalalle siis! Suunnattiin Kalevankadun toimipisteeseen, eikä kyllä tarvinnut pettyä - aivan ihana aamiaisvalikoima sopuhintaan.
*Punavuoren SIS. Deli + Café tuli testattua joulukuun Helsingin reissulla. Myöhästyttiin hieman aamupala-tarjoilusta, mutta se ei haitannut - saatiin mahamme täyteen siitä huolimatta. Äiti kehui talon gluteiinitonta leipää - tästä vinkki vitonen kaikille keliaakikoille :)
BeFunky Collagehelsinki2
Ateljee Bar, Yrjönkatu 26
Jos haluaa yhdistää hyvät näköalat ja (kylmän) juoman, kannattaa suunnata Ateljee Bariin, joka sijaitsee Solo Sokos Hotel Tornin yhteydessä. Juomat eivät ole halvimmasta päästä, mutta näköala kompensoi hyvin ;)

G'lato Fresco, kauppakeskus Forum
Jos makeannälkä yllättää, kannattaa suunnata gelatolle kauppakeskus Forumin 2. kerroksessa sijaitsevaan G'lato Frescoon. Reilu tusina ihania makuja - joukkoon mahtuu myös yleensä sorbetti tai pari. Annokset ovat runsaita ja todellakin hintansa väärti. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Skiffer,
liuskaluoto (kesäisin), Kallio ja Erottaja
Skifferiin törmäsin ensimmäistä kertaa toissa kesänä, kun kävimme mummin ja vaarin kanssa syömässä Skifferin Liuskaluodon-ravintolassa. Skifferin pizzat, liuskat, ovat maukkaita ja täytteet hieman normaalista poikkeavia - se tekeekin siitä niin hyvän! Hintalaatu-suhde on paikallaan.
Viime kesänä kokeilin itse valmistaa Soignon-liuskan kotona ja omasta mielestäni onnistuin hyvin - voisin silti ilomielin palata Skifferiin minä päivänä tahansa!
BeFunky Collagehelsinki3
Vapiano, Mikonkatu 15
Varmaan jokainen on kuullut Vapianon, mutta mainitaan silti. Meidän vakkari paikka, jos pää iskee tyhjää ja maha murisee. Aina on saatu mahat täyteen hyvää ruokaa. Itse olen maistanut Vapianon pastoja, pizzoja ja jälkiruokia - kaikkia voin suositella lämpimästi. Iso peukku!

Fuku Freda, Fredrikinkatu 36
Olen nyt kaksi kertaa käynyt Fredan Fukussa lounaalla ja olen tykännyt! Melko perussushia, mutta hintalaatu-suhde on kohdallaan ja syödä saa niin paljon kuin huvittaa. Samaan hintaan saa myös lämmintä ruokaa (misokeittoa yms.). Ruoka on tuoretta ja henkilökunta ystävällistä.

Pizzarium, kauppakeskus Kamppi
Pizzariumista olin kuullut monta kertaa, mutta vasta viime visiitillä eksyttiin äidin kanssa kokeilemaan, mistä todella on kyse. Sopiva mesta pysähtyä pizzapalalle, jos ei esimerkiksi ole kova nälkä (ei jaksaisi esim. syödä kokonaista pizzaa). Pizzat oli maukkaita ja tykkäsin siitä, että jokainen pala voi olla erilainen! Näin pääsee maistamaan montaa erilaista samalla kertaa. Gluteiinittomasta vaihtoehdosta peukkua - oli raadin mielestä hyvää :)

8 kommenttia

 1. Tätä postausta ei olisi pitänyt avata nälkäisenä :) Ihanan herkullisia ruokakuvia ja kivoja paikkoja olet valinnut mukaan. Monta tuttuja herkuttelupaikkaa meillä on ihan samoja. Nyt on pakko hakea jotain lounasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah, ruokapostaukset on kyllä pahoja, kun on nälkä!

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

  http://www.jeannays.fi/?m=1

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä! Helsingissä tulee käytyä pari kertaa vuodessa, mutta tässä tuli monta uutta ravintolasuositusta. 😊

  VastaaPoista
 4. Oli todella hyviä vinkkejä! Pitääkin ottaa talteen seuraavaa reissua varten :)

  VastaaPoista