MY XMAS

Tämä joulu oli erilainen kuin ennen - ensinnäkin jo sen vuoksi, että muistan vain yhden joulun tätä ennen kun olimme vain omalla porukalla, yleensä mummi ja vaari on viettänyt joulua meillä. Tänä vuonna he halusivat viettää kaupunkijoulua, joten me juhlittiin joulua ihan vain kolmestaan: minä, äiti ja isä + tietty kissat.

Totean yleensä joka joulun jälkeen, että onneksi joulu on vain kerran vuodessa - vaikka mä kuinka yritän olla stressaamatta siitä, on toisaalta ihanaa että se on ohi ja pääsee vain olemaan. Nyt viime päivät on kuluneet vaan ollessa, mä oon jopa ihan sekaisin viikonpäivissä :D Onneksi on vielä lomaa jäljellä ainakin tuo pari viikkoa (voi olla pidempäänkin, töiden jatkosta ei vielä ole tietoa). Mutta ennen kuin  eksyn liian kauas aiheesta, on ehkä aika kertoa teille siitä, mistä tulin kertomaan - eli meidän joulusta.

Tänä vuonna jouluni kului näissä merkeissä:
DSC_0313muok
Aamu alkoi salitreenillä: vuorossa oli käsien ja vatsalihasten kidutus :D Mä en jotenkin vieläkään oikein tykkää treenata käsiä - jalkapäivät on mun lemppareita! Tällä kertaa kokeilin paria uutta liikettä käsille ja ne oli ylläripylläri ihan kelpoja! Ehkä mäkin joskus opin tykkäämään käsien treenaamisesta...

Salin jälkeen tultiin äidin kanssa kotiin ja ruettiin valmistelemaan illan ruokia. Siinä hurahti useampi tunti ja niin olikin aika lähteä käymään haudoilla isän tullessa kotiin.
DSC_0320muok
DSC_0317muok
Haudoilla käynnin jälkeen oli aika siistiytyä ja tehdä viimeisen silaukset illan ruokiin. Ehti siinä välissä näköjään ottamaan hieman kuviakin...
DSC_0333muok
Tämän jälkeen oli vuorossa varmaan yksi joulun kohokohdista: ruokailu. Ruoka oli niin hyvää (ja sitä oli runsaasti), että ruoan jälkeen oli pakko ottaa kooman takia puolen tunnin ruokalepo...
DSC_0338muok
DSC_0341muok
DSC_0343muok
DSC_0345muok
DSC_0347muok
DSC_0349muok
Kuten kuvista näkee: ruokaa oli paljon. Oli itsetehtyjä karjalanpiirakoita, alkupaloja, laatikoita, kinkkua, salaatteja.... Ruokaa riitti hyvin vielä seuraaviin päiviinkin :D Jälkkäriksi tehtiin tänä vuonna omenanyytteja vaniljakastikkeella. Oli hyvää!
Milla istui koko ruokailun ajan isän vieressä, josko hänkin saisi jotain. Muut oli sen verran idiootteja, että nukkuivat onnensa ohi!
DSC_0351muok
DSC_0356muok
DSC_0366muok
Ruokakooman jälkeen oli vuorossa lahjojen jako. Lahjoista oon jo tehnyt videota, joten sitä luvassa lähipäivinä (kunhan kone suostuu lataamaan sen nettiin...). Tänä vuonna lahjojen jakoon jaksoi osallistua myös kissat (yleensä niitä ei kiinnosta yhtään). Varsinkin Madde seurasi silmä kovana lahjojen avaamista.

Lahjojen avaamisen jälkeen koko poppoo painui unten mailla aika aikasin. Oli ehkä vähän väsynyttä sakkia! Noin kahdentoista tunnin unien jälkeen mua odotti tällainen aamupala:
DSC_0369muok
Tänä vuonna me syötiin perinteinen joulupuuro vasta joulupäivänä, kun isä oli koko aaton töissä (ja kukaan ei tee parempaa puuroa kuin isä!). Kyllä kelpasi näillä eväillä aloittaa löhöpäivä (=meillä joulupäivä on poikkeuksetta ollut kunnon löhöilypäivä, jokainen saa nollailla väsymystään). Mä taisin nukkua/lukea koko päivän :D

Sellainen joulu tänä vuonna!

Mites teidän joulut meni?

Ei kommentteja