MUSIIKKINOSTALGIAA

Mä asetin yhdeksi tavoitteeksi kesän to do-listalle sen, että fiilistelen biisejä, joita olen nuorempana kuunnellut repeatilla. Tää oli kiva toteuttaa! Oon koonnut Spotifyihin listaa pitkin kesää ja selaillut myös vanhempia luomiani soittolistoja nostalgiakappaleiden toivossa.

Nyt ajattelin jakaa soittolistani helmiä teille!

Pohjustukseksi tälle postaukselle pari sanaa mun musiikkimausta olisi kuitenkin ehkä paikallaan...
Mä oon kaiken kaikkiaan ollut hyvin kaikkiruokainen musiikin suhteen - lähes kaikki klassisesta musiikista poppiin ja raskaaseen death metaliin on ollut jees (ja on edelleenkin). Toki mulla on ollut kausia, kun olen kuunnellut vain tiettyjä bändejä/genreä, mutta aina olen "palannut" musiikissa kaikkiruokaisuuteen. Näinpä tätä postausta/soittolistaa oli hyvin jännä tehdä! Nostalgialta ei voinut välttyä.

Alakoulun ensimmäisillä luokilla mm. nämä soivat ahkerasti:

Las Ketchup - The Ketchup Song
Maija Vilkkumaa - Ei

Basshunter - Boten Anna
Tiktak - Tänä yönä taivaaseen
Gimmel - Roviolla


Alakoulun viimeisillä luokilla mun musiikkimaku koki melkoisen muutoksen raskaampaan suuntaan ja yläasteella kuuntelin suurimmaksi osin vain rokkia ja metallia (mulla oli silloin muutaman vuoden gootti-vaihe menossa) :D Kovimpia nimiä silloin oli mm. Nightwish, Sonata Arctica ja Children of Bodom.

Nightwish - Slaying the dreamer
Nightwish - Nemo
Sonata Arctica - Paid in full
CoB - Hate crew deathroll
The Man-Eating Tree - Out of the wind


Yläasteen "gootti-vaiheen" jälkeen koitti paluu valtavirtaan päin. Yläasteen lopulla ja lukiossa mm. nämä kappaleet soivat tiuhaan:

Popeda - Kakskytä centtiä
Rihanna - Don't stop the music
Stella - Häävalssi
Placebo - Running up that hill
Pink - Fucking perfekt


Lukion lopulla ja välivuonna tiuhaan soi:

Cheek - Timantit on ikuisia
Irina - Kymmenen kirosanaa
Nightwish - Last ride of the day
Train - 50 ways to say goodbye
The Script - Hall of fame
Linkin Park - Leave out all the rest
Adele - Someone like you


Nykyään mun musiikkimaku on hyvä sekoitus vähän kaikkea - kuuntelen edelleen paljon mm. mun all time favourite-bändiä Nightwishiä, mutta soittolistoille mahtuu myös esimerkiksi Cheekkiä ja David Guettaa yms. Mun musiikkimaku on siis melkoinen sekasikiö - ja hyvä niin, mä en tykkää kategorisoida tai rajoittaa itseäni. Tärkeintä on se, että musiikki kuulostaa hyvältä mun korvaan :)

Koska tämä lista oli melkoinen pintaraapaisu aiheeseen, mun spotifyn listaan pääset tästä: KLIK

8 kommenttia

  1. Hauskoja muistoja tuli näistä :) Varmasti on ollut kivaa käydä läpi näitä!
    Oma lista olisi huomattavan paljon tylsempi :D

    VastaaPoista
  2. Oi mikä nostalgiapläjäys! En olisi muistanut puoliakaan, jos olisin alkanut itse koota listaa, vaikka kuuntelin itsekin joskus teininä ja vähän isompanakin melkein näitä kaikkia ihan samoja :D Esimerkiksi Gimmelin olin jo unohtanut kokonaan! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  3. Musiikki on voimakkaimmin aivoihin vaikuttava taidemuoto. Siten myös tunteisiin. Vaikka meillä on aika iso ikäero, osa listasi kappaleista olivat myös suosikkijani. Ihana fiilistellä!

    VastaaPoista
  4. Musiikin kautta pääsee kyllä kunnon nostalgia tripille. Hauska idea <3

    VastaaPoista