lauantai 15. elokuuta 2015

MUSTIKKAISTA KUKKOA

Ajattelin tulla vinkkaamaan aivan huippuhyvää reseptiä mustikan ystäville! Tällä saa hieman vaihtelua siihen perinteiseen mustikkapiirakka-linjaan ;) 

Ohje on ihan älyttömän helppo ja suhteellisen nopea tehdä. Suosittelen!MDSC_1549 MDSC_1550

TAIKINAAN TARVITSET: 200g voita, 3/4 dl sokeria, 3 1/4 dl ruisjauhoja ja 3/4 tl leivinjauhetta.

TÄYTTEESEEN TARVITSET: 400g pakastemustikoita, 1 dl sokeria ja 1/2 dl perunajauhoja.

  • ♥ Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos.
  • ♥ Erota taikinasta 2/3 ja taputtele se uunivuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjalle ja reunoille 3 - 4 cm korkeudelle. Taputtele loppu taikina leivinpaperille kanneksi ja laita se jääkaappiin hetkeksi (=helpompi käsitellä).
  • ♥ Sulata mustikat mikrossa (nopeuttaa mustikkakukon kypsymistä). Lisää mustikoihin sokeri ja perunajauho. Kaada seos vuokaan. Aseta kansi päälle.
  • ♥ Paista 200 asteessa n. 40-45 min.
  • Nauti lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti